برای تور قشم آماده شوید!
راهنمای سفر به جزیره ی قشم
جزیره ی زیبای قشم بزرگترین جزیره ی استان هرمزگان و البته ایران است.قشم به قطبی در گردشگری ایران تبدیل شده و اکنون نیز در حال رشد است.این جزیره ی زیبا که بافت بومی خود را بیش از جزیره ی کیش حفظ کرده ، اماکن و جاذبه های گردشگری نیز کم ندارد.سرزمین آب و آفتاب و خاک رنگین است. ساحل پهناور آن ماسه ای ، شنی یا صخره ای است. جزیره ی بزرگ قشم با غارها و سواحل و مراکز خرید فراوانش مقصد گردشگری جذابی به شمار می رود.
جغرافیای قشم
جزیره ی قشم در آب های خلیج فارس و در جنوب ایران ، در استان هرمزگان واقع شده است. از شمال به بندرعباس ، از جنوب به جزیره ی هنگام و از شرق به جزیره یلارک محدود می شود.جزیره ی قشم در تنگه ی هرمز قرار دارد.
آب و هوای قشم
سرزمینی با آب و هوای گرم و مرطوب و به اصطلاح شرجی است.متوسط دمای بیشینه 33 درجه ی سانتی گراد و متوسط دمای کمینه ی آن 18 درجه سانتی گراد می باشد.
جمعیت قشم
طبق سرشماری سال 1395 جمعیت جزیره ی قشم حدود 150 هزار نفر است. علاوه بر جمعیت بومی و ساکن جزیره ، جمعیت غیربومی و مهاجر زیادی دارد که در بخش های تجاری و بازرگانی فعالیت می کنند.
تاریخ و پیشینه ی قشم
جزیره ی قشم از گذشته تا کنون به نام های مختلفی از جمله ابرکاوان و لافت خوانده شده است. این جزیره در طول تاریخ سه بار به دست بیگانگان افتاد. اولین بار در زمان ساسانیان که اعراب به ایران حمله کردند.دیگری پس از حمله ی مغول ها به ایران و آخرین بار توسط پرتغالی ها اشغال شد که شاه عباس صفوی توانست آن را دوباره به کشور بازگرداند.
جاذبه های گردشگری قشم
1) دره ی ستاره ها: این مکان شاهکاری طبیعی از پدیده ی فرسایش است.قدمت آن به دوره ی سنوزوئیک یعنی 2 میلیون سال پیش می رسد.این پدیده ی زمین شناسی در ضلع شمالی جزیره ی قشم و در نزدیکی روستای برکه خلف قرار دارد.شکل های ویژه و احجام مختلف این دره باعث می شود زمانی که باد از بین آن ها عبور می کند ، صدا تولید شود و بومیان به همین دلیل معتقدند که این مکان محل رفت و آمد ارواح است.
2) جزایر ناز: گفته می شود جزایرناز از عجایب هفتگانه ی قشم است اما دلیل آن چیست؟ 2 جزیره مجموعه جزایرناز را تشکیل می دهند که در هنگام جزر، آب دریا پایین آمده و به ساحل وصل می شوند به طوری که می توان ازساحل تا جزایر را با پای پیاده رفت و در هنگام مد دوباره آب بالا آمده و مسیر رسیدن به این جزایر به زیرآب می رود.تفریحات زیادی در این منطقه وجود دارند که می توان به شترسواری،قایق سواری و جت اسکی و هم چنین پاراگلایدر سواری بر فراز آسمان اشاره کرد.
3) جنگل حرا: اینجا یکی دیگر از عجایب هفتگانه ی قشم را می توانید ببینید.در این جنگل درختان ریشه در آب دارند! و طی زمان های طولانی با آب شور سازگاری پیدا کرده و از آن تغذیه می کنند و هم چنین با دفع نمک های آب دریا ، آب را به طور طبیعی شیرین می کنند.درختان این جنگل همیشه سبز هستند و زیستگاه پرندگان زیبای زیادی از جمله حواصیل و کاکایی می باشد.
4) تنگه چاه کوه: در نزدیکی روستای چاهو واقع است.شامل چاه هایی کم عمق و کانال هایی است که برای جمع آوری آب شیرین استفاده می شده است.در ابتدا عرض تنگه زیاد است اما همینطور که جلوتر می روید عرض آن کم می شود به طوری که عبور از آن با دیواره های بلندش سخت است.تنگه ی چاهکوه یکی از عجایب هفتگانه ی قشم است که نباید دیدنش را از دست بدهید.
5)غار نمکدان: کوه نمکدان در جنوب غربی جزیره ی قشم ، بزرگترین غارنمکی جهان را در خود جای داده است.ارتفاع این قله حدود 400 متر وبه صورت مخروطی شکل است.نمک موجود در این غار بسیار مرغوب و خوراکی است و می توانید از آن بچشید.در غار نمکی به راحتی می توانید قندیل های نمکی استالاکتیت و استالاگمیت را مشاهده کنید البته در فضایی از غار که تاریک است نیاز به چراغ قوه دارید.
6) انجیر معابد یا درخت سبز: درخت همیشه سبز لور در مناطق گرمسیری و شرجی رشد می کند.بنابراین در جزایر جنوبی ایران مثل قشم و کیش وجود دارد.این درخت میوه ای نارنجی رنگ و خوراکی نیز دارد و دارای ریشه های متعدد از خاک بیرون زده است.
7) دره ی تندیس ها: این مکان از جاهایی است که پس از خروج از آب دچار فرسایش ساحلی گسترده ای شده است. در این منطقه که به دره ی تندیس ها معروف است احجام و اشکال متنوعی وجود دارد که به دست طبیعت توانگر پدید آمده اند. از دیدنی های دیگر دره ی تندیس ها می توان به فسیل ها اشاره کرد که به صورت توده ای تجمع یافته اند.هم چنین در اینجا می توانید به تماشای پدیده های رسوبی نیز بنشینید.
8) قلعه نادری بندرلافت: از اماکن تاریخی جزیره ی قشم است که در روستای باستانی لافت قرار دارد. قدمت آن به دوره ی نادرشاه برمی گردد.این قلعه پنج برج دارد که تنها سه تای آنها سالم باقی مانده اند و معماری این بنا به معماری قلعه ی پرتغالی ها شباهت زیادی دارد.
9) چاه های تلا: در جوار قلعه ی نادری و در روستای لافت چندین حلقه چاه وجود دارد که به تلا معروفند. تعداد آنها به بیش از 50 حلقه می رسد. آب این چاه ها از باران و سرریز تل بالادست تامین می شده است که به همین دلیل آن را تلا یا تل آب نامیده اند. چندین درخت کهنسال در این منطقه وجود دارند که ریشه های خود را در دل سنگ ها برای رسیدن به آب فروبرده اند.
10) جزیره ی هنگام: جزیره ی هنگام جزیره ی کوچکی است که فاصله ی زیادی با قشم ندارد.این جزیره کاملا بومی است و در آن حتی خبری از خیابان نیست ولی سرشار از شگفتی های طبیعی است که تماشایشان خالی از لطف نمی باشد. از جمله ی این شگفتی ها می توان به ساحل نقره ای ، ساحل درخشان ، خاک سرخ ، حیات وحش جذاب ، نخلستان ها و بازارمحلی هنگام اشاره کرد.
11) غار خربس (خربز): قدمت این غار به زمان مادها می رسد. معماری عجیبی دارد و اطراف آن را تپه های مرجانی فرا گرفته است. در داخل دهلیزها و دالان های این غار طرح های باستانی حکاکی شده است.در پایین غار برکه ای وجود دارد که در ایام بارانی همیشه پرآب است. در مناطق تاریک غار خربس گونه هایی از خفاش به نام خفاش دم موشی زندگی می کنند.
12) سد و روستای گوران: سد گوران سدی تاریخی است که پی ریزی اولیه ی مربوط به دوره ی هخامنشیان است.این سد واقع در روستای گوران و در 80 کیلومتری شهرستان قشم قراردارد. روستای گوران مرکز ساخت قایق ها و لنج های جزیره است که در آنجا شغل لنج سازی بسیار محبوب و پرطرفدار است.
13) بام قشم: در ناحیه ی غربی جزیره ی قشم ارتفاعات گسترده ای وجود دارد که از فراز آن ها می توان به تماشای آب های زیبای خلیج فارس و جنگل های حرا نشست و لذت برد.هم چنین اگر شب هنگام به دیدن بام قشم بروید می توانید شاهد درخشش ستاره های آن در آسمان باشید.
14) تنگه ی عالی محمد: تنگه ی عالی محمد در نزدیکی تنگه ی چاهکوه واقع است. دیواره های این تنگه به دلیل حفره ها و شیارهای موجود در آن زیبایی و جلوه ی خاصی دارند. هنگام گذر از تنگه گاهی دیواره ها آنقدر به هم نزدیک می شوند که عبور از آن مشکل است. در بستر تنگه آب کافی و هم چنین گیاهان و درختان قدیمی زیادی وجود دارند.
15) کاسه سلخ: منطقه ای است بیابان مانند که در آن هیچ نوع پوشش گیاهی دیده نمی شود.کاسه سلخ نیز مانند بسیاری از جاذبه های دیگر جزیره ی قشم شامل شگفتی ها و اشکال جالب زمین شناسی است که این منطقه ی بیابانی را دیدنی کرده اند.در این منطقه یک چشمه ی جوشان گوگرد نیز وجود دارد خاصیت درمانی دارد.
16) آکواریوم پروانه طلایی: دراین مجموعه آبزیان خصوصا آبزیان کمیاب نگهداری می شوند.در آکواریوم پروانه طلایی 180 نو از آبزیان از سراسر جهان گردآوری شده اند.پروانه ی طلایی برای شیفتگان موجودات دریایی و افرادی که قصد تماشای آن هارا دارند مناسب می باشد.
17) قلعه ی پرتغالی ها: این قلعه توسط دریانوردی پرتغالی ساخته شده است. مصالح به کار رفته در آن آهک و گچ و ملات ساروج محلی است. این قلعه چهار برج دارد.قلعه ی پرتغالی ها بیشتر تدارکاتی بوده و در آن انبارهای نگهداری مهمات و اسلحه وجود داشته است.
18) پارک کروکودیل نوپک: پارک کروکودیل نوپک تنها مرکز پرورش کروکودیل در خاورمیانه است .در این پارک بازدید کنندگان می توانند با نحوه ی زندگی کروکودیل ها و تخم گذاری و بچه زایی آنها آشنا شوند و هم چنین با کروکودیل ها عکس یادگاری بگیرند.هم چنین در این پارک می توانید مسن ترین کروکودیل را مشاهده کنید. در کنار تماشای جاذبه های طبیعی و معروف جزیره ی قشم بازدید از این مجموعه را فراموش نکنید.