تور شیراز

جستجوی تور

جستجوی تور

تعداد تور های یافت شده : 0
فیلتر تور ها
فیلتر شهر مبدا
مبدا های موجود

تور شیراز

گشت های نیمروزی شیراز (شیزاز گردی، بافت قدیم، تخت جمشید، نقش رستم و پاسارگاد) موجود میباشد
متاسفانه برای مقصد شیراز توری یافت نشد، لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان سفر (42908-021) تماس بگیرید.

تور مورد نظر خود را نیافتید ؟! هم اکنون با شماره 42908-021 تماس بگیرید.

برای تور شیراز آماده شوید!

راهنما ی گردشگری تور شیراز

شیراز به شهر شعر و هنر و ادب , باغ و بلبل و گل های زیبا معروف است.

با ورود به این شهر رویایی و تماشای باغ های زیبا و سرسبزش در کنار آرامگاه حافظ و سعدی بلند آوازه و یادگاران دوران هخامنشی و زندیان از جمله پاسارگاد وحمام و بازار وکیل انگار که وارد دنیایی دیگر شدید.

این شهر تاریخی دارای جاذبه های فراوان گردشگری است و سالانه پذیرای گردشگران زیادی از اقصی نقاط ایران و کشور های جهان است.

شیراز مرکز استان فارس و یکی از شهرهای پرجمعیت ایران به شمار می آید.

جغرافیای شیراز

در جنوب غربی ایران واقع است.از شمال به شهرستان های مرودشت و سپیدان,از شرق به فسا و استهبان,از جنوب به جهرم و فیروزآباد و از غرب هم به شهرستان کازرون محدود می شود. شیراز در میان کوه های نسبتا بلندی قرار گرفته از جمله کوه های چهل مقام,کوه توسیاه و دراک.

جمعیت شیراز

جمعیت شیراز حدود 1,800,000 نفر می باشد و پنجمین شهر پر جمعیت ایران است.

آب و هوای شیراز

آب و هوای شهر شیراز بسیار معتدل است. بیشینه ی دما در تیرماه 30 درجه و کمینه ی آن در دی ماه به طور متوسط 5 درجه ی سانتی گراد است.در بهار و به خصوص ماه اردیبهشت آب و هوایی بسیار مطلوب و معتدل دارد و اکثر گردشگران بهار را برای سفر به شیراز انتخاب می کنند.

تاریخ و پیشینه ی شیراز

از گذشته سینه به سینه روایت شده که شیراز از ویرانه های تخت جمشید برخاسته است.از زمانی که یعقوب لیث صفاری بر فارس چیره شد و شیراز را مرکز فرمانروایی حکومت صفاریان اعلام کرد،دوران بهروزی شیراز آغاز شد.پس از صفاریان آل بویه  نیز شیراز را مرکز فرماندهی خود کردند و در این دوران شیراز گسترش یافت.روزگار سلجوقیان بیشتر به جنگ در فارس گذشت.شیراز در زمان صفویان جایگاه شایسته و ارجمندی داشت اما بی شک بهترین و آرام ترین دوره ی خود را در زمان زندیه گذراند.به کوشش کریم خان زند بناهای زیادی در شهر ساخته شد.شاهان قاجار اما چندان عشق و دلبستگی به زندگی در شیراز نداشتند و به بسیاری از بناهای زمان زندیه نیز دست درازی کردند.

اماکن تفریحی ، تاریخی و گردشگری شیراز

1) دروازه قرآن: معروف ترین و قدیمی ترین دروازه ای است که در شیراز تا کنون به جا مانده است.بر سر یکی از ورودی های این شهر قرار دارد و به دلیل قرآنی که بالای این دروازه موجود است به این نام خوانده می شود و مسافران را با دعای خیر بدرقه می کند.

2) بازار وکیل: یادگاری از دوران زندیه می باشد.دارای پنج در بزرگ است و ترکیبی سنتی-مدرن دارد.پس از گذشت سال ها از ساخت آن هنوز کاربری اقتصادی خود را حفظ کرده و محصولات گوناگونی را به مسافران و گردشگران عرضه می کند.معماری این بازار نیز بسیار زیبا و منحصر به فرد است.

3) حمام وکیل: در دوره ی زندیه و به فرمان کریم خان زند ساخته شده است.از پیشرفته ترین اصول معماری زمان خود در بنای آن استفاده کرده اند.سربینه ی این حمام یک هشت ضلعی منتظم است.نقوش آهک بری در سقف آن نیز از دیگر ویژگی های معماری این بنا است.

4) مسجد وکیل: این بنا یکی از شاهکارهای معماری ایران است. کاشی کاری و معرق کاری در هفت رنگ به همراه طاق های باشکوه و باابهت آن خیره کننده است. این مسجد نیز یکی از بناهای دوره ی زندیه می باشد.صحن آن دارای حوض سنگی بسیار زیبایی است.

5) تخت جمشید: در شهرستان مرودشت و در شمال شرقی شهر شیراز قرار دارد.پرسپولیس نام یکی از شهرهای باستانی ایران است که طی ادوار گذشته پایتخت باشکوه و تشریفاتی پادشاهی ایران در زمان حکومت هخامنشیان بوده است.در این شهر کاخی به نام تخت جمشید در دوره ی پادشاهانی چون داریوش،خشایارشاه و اردشیراول وجود داشته و آباد بوده است.امروزه ویرانه هایی از آن کاخ و به خصوص ستون های باشکوه آن برجامانده است.

6) پاسارگاد: مجموعه ی سازه های باستانی پاسارگاد که از یادگاران دوران هخامنشیان است در شهرستانی به همین نام در استان فارس قرار دارد.در برگیرنده ی بناهایی از جمله آرامگاه کوروش کبیر، مسجد پاسارگاد و باغ پادشاهی پاسارگاد است.

7) نقش رستم: در نزدیکی تخت جمشید نقش رستم قرار دارد که تاریخ سه دوره ی ایران را در سینه ی خود دارد.نقش خدایان ایلامی،آرامگاه پادشاهان هخامنشی و نقوش برجسته ی شاهان ساسانی از جمله ی آن هاست.

8) نقش رجب:  در نزدیکی تخت جمشید و نقش رستم قرار دارد. شامل 4 نقش برجسته و 2 کتیبه می باشد.نوع پوشش و آرایش افراد در دوره ی ساسانی به خوبی در نقش برجسته های این بنا نمایان است.

9) شاهچراغ: حرم حضرت شاهچراغ یا احمد فرزند امام موسی کاظم(ع) و برادر امام رضا(ع) از شخصیت های پرهیزکار می باشد.درون حرم با آینه کاری ها و کاشی کاری های بسیار زیبا تزیین شده است.سالیانه زائران زیادی به خصوص کسانی که به امام رضا(ع) ارادت دارند حرم شاهچراغ را زیارت می کنند.

10) حافظیه: حافظیه آرامگاه حافظ شیرازی شاعر پرآوازه ی ایرانی را در خود جای داده است.دارای 2 صحن شمالی و جنوبی می باشد.این مکان از آثار دوره ی زندیه است.حافظیه تالاری نیز دارد که معماری آن به شیوه ی معماری مرسوم دوره ی زندیان است.در فصل بهار حافظیه و فضای سرسبز اطرافش زیبایی چشمگیری دارد.

11) سعدیه: محل دفن سعدی بزرگ شاعر نامدار ایرانی است.بزرگان دیگری نیز در کنار آرامگاه سعدی به وصیت خود دفن شده اند.سعدیه محل زندگی سعدی نیز بوده است. بنای آرامگاه از زیبایی خاصی برخوردار است. در سمت چپ آرامگاه حوضی به نام حوض ماهی قرار گرفته است که به شکل هشت ضلعی می باشد.

12) ارگ کریم خان: از آثار تاریخی مهم شیراز به حساب می آید.بنایی عظیم که از آثار دوران باشکوه زندیه است و کریم خان زند زمانی در این ارگ زندگی می کرده است.4 برج در 4 طرف این ارگ واقع است که در گذشته ظاهرا کاربری دفاعی داشته.درون ارگ نیز اتاق ها ، حمام و شاه نشین وجود دارند.

13) باغ ارم: یکی از زیباترین باغ هایی است که در ایران وجود دارد.پیشینه ی این باغ و اینکه توسط چه کسی ساخته شده مشخص نیست.زیبایی 4 فصل شیراز را به خوبی می توانید در باغ ارم مشاهده کنید.عمارتی نیز در این باغ جای دارد که شامل عمارت اصلی و اندرونی است و معماری بی نظیر و تزئینات و کاشا کاری های چشمگیری دارد.در تمام طول باغ آب درون استخر و جوی ها جریان دارد.

14) نارنجستان قوام و خانه ی زینت الملوک: از عمارات دوران قاجاریه است.قوام السلطنه در محل سکونت خود این بنا را ساخته که امروزه از آثار تاریخی زیبای شیراز است.عمارت شامل بخش های مختلفی از جمله حمام ، حسینیه ،مکتب خانه ، اندرونی و دیوان خانه می باشد.به دلیل استفاده از هنرهای مختلف در معماری آن از زیباترین بناهای شیراز به شمار می رود.این بنا امروزه دارای موزه نیز می باشد. در سمت غربی نارنجستان قوام خانه ی زینت الملوک دختر قوام الملک به چشم می خورد. پنجره های ارسی با شیشه های رنگی از ویژگی های این خانه است.

15) دریاچه مهارلو: در شهرستان سروستان و در 18 کیلومتری شیراز قرار دارد.چون میزان تبخیر این دریاچه زیاد است، لایه ای از آ« را نمک می پوشاند و تنها در بعضی بخش های آن آب با عمق کم وجود دارد.یکی از ویژگی های این دریاچه رنگ سرخ آن است که به دلیل وجود جلبک هایی است که در شوری رشد می کنند و منظره ی زیبایی به دریاچه ی مهارلو داده اند.

16) باغ دلگشا: از دیگر باغ های زیبای این شهر است.مربوط به دوره ی ساسانیان است و در دوره های بعد مثل صفویه ، زندیه و قاجاریه نیز آباد بوده است.درختان مرکبات در ابتدای باغ فضای دلنشین و باطراوتی را ایجاد کرده اند.عمارت درون باغ که به ساختمان کلاه فرنگی معروف است ، از دیگر شاهکار های معماری است که می توانید به تماشای آن بشینید.اردیبهشت ماه عطر بهارنارنج فضای باغ دلگشا را پر می کند.

17) مسجد عتیق: قدیمی ترین و اولین مسجد شیراز است که در زمان صفاریان ساخته شده است.بنای زیرین آن به قبل از اسلام برمی گردد و این مسجد بر روی باقی مانده هایی از عبادتگاهی قدیمی بنا شده است. در شرق حرم شاهچراغ قرار دارد و از حیاط حرم به مسجد راه وجود دارد.در حیاط مسجد عتیق ساختمانی به نام دارالصحف واقع است که محل نگهداری قرآن مجید بوده است.

18) آرامگاه خواجوی کرمانی: خواجوی کرمانی بزرگترین شاعر کرمانی است.آرامگاه او در نزدیکی دروازه قرآن و فضایی بدون سقف قرار گرفته است.در بالای آرامگاه 3 غار وجود دارد که محل عبادت مشایخ بوده است.از کنار آرامگاه آب چشمه ی رکناباد می گذرد.

19) چشمه شش پیر: چشمه ای زیبا در شهرستان سپیدان است.به این چشمه دریاچه هم گفته می شود و مردم بومی فارس آن را مقدس می دانند و در زمان های مشخصی به چشمه آمده و دعا می کنند.در دل کوه نوشته ای قاجاری به چشم می خورد که نشان دهنده ی توجه قاجاریان به این چشمه بوده است.حکایت چشمه شش پیر را به شش پیر طریقتی نسبت می دهند که در کنار این چشمه زندگی می کرده اند.

20) گهواره ی دید: بر فراز کوه شرقی دروازه قرآن چهارطاقی گنبد دار با ابعاد تقریبی 4 * 4 وجود دارد که به گهواره ی دید معروف است.از درون گهواره ی دید سراسر شیراز و جاده ی خروجی و ورودی شهر و تا کیلومتر ها دورتر را می توان دید و به طور کلی چشم انداز زیبا و وسیعی دارد.برای رسیدن به گهواره ی دید باید پله های پایین تپه را دنبال کنید.

21) روستای قلات: در 36 کیلومتری شهر شیراز و در کوهپایه قرار گرفته است.قلات دارای پوشش گیاهی و جانوری زیبایی است و در مناطق کوهستانی آن گرگ و روباه هم دیده می شوند.این روستا دارای چهار محله است. از بناهای زیبای آن می توان به برج محله ی بالی و کلیسای روستا اشاره کرد.

22) باغ موزه هفت تنان: قدمت باغ آن به زمان های پیش از زندیه برمی گردد ولی بنای آن مربوط به دوره ی کریم خان زند است.علت نام گذاری آن وجود قبر هفت عارف بزرگ در آن است. باغ موزه ی هفت تنان به گنجینه ی سنگ های تاریخی تبدیل شده است. در داخل عمارت و در طاقچه های بالایی 5 مجلس نقاشی شده اند که از شاهکارهای نقاشی دوره ی زندیه می باشند.

23) مسجد نصیرالملک: از زیباترین جاذبه های شیراز است و در دوران قاجاریه ساخته شده است. به دلیل به کار گرفتن رنگ صورتی در کاشی کاری های آن به مسجد صورتی نیز معروف است. این شاهکار معماری ایرانی-اسلامی با به کارگیری شیشه های رنگی در پنجره های آن ، رقص رنگ و نور را در فضای داخلی مسجد به نمایش می گذارد.در حیاط آن حوضی مستطیلی شکل نیز مانند دیگر مساجد وجود دارد.

24) تنگه ی بستانک: به دلیل زیبایی و سرسبزی و طبیعت خیره کننده ی آن بهشت گمشده ی شیراز لقب گرفته است.در شهرستان مرودشت و در 120 کیلومتری شیراز تنگه ی بستانک قرارگرفته است. از آبشارهای زیبای آن که بگذریم به منظره ی چشم نواز دریاچه ی درودزن می رسیم.این منطقه ی کوهستانی دارای جنگل های بلوط سرسبز و درختان چنار و گردو می باشد

25) آرامگاه شاه شجاع: شاه شجاع پسر موسس سلسله ی آل مظفر بود که بعد از پدرش به پادشاهی رسید.از شجاع ترین پادشاهان آل مظفر بود که در تمامی جنگ هایش پیروز می شد. هم چنین اخلاقی نیکو داشت به طوری که مردم از پایان حکومتش حسرت خوردند.وی را در پای کوه چهل مقام دفن کردند و بعدها بنای آرامگاه را ساختند که از گنبدی با سقف فیروزه ای و چهار ستون مایل تشکیل می شود.در نزدیکی آرامگاه بنایی قرار دارد که امروزه محل کتابخانه و مفاخر فرهنگی است.

26) سرای مشیر: سرای مشیر بازاری قدیمی است که به دستور وزیر وقت فتحعلی شاه قاجار ساخته شده است.در ضلع جنوبی بازار وکیل واقع شده و خیلی ها جدا بودن آن را از بازار وکیل تشخیص نمی دهند اما تفاوت عمده در حیاطی است که در وسط بنایی هشتی قرار گرفته است.امروزه در مغازه های این بازار صنایع دستی شیراز به فروش می رسد و علاقه مندان از آنجا دیدن می کنند.

27) عمارت دیوان خانه: از دیگر عمارات مربوط به زندیان است. به عمارت دیوان خانه ی کریم خان زند مشهور بوده است و برای رسیدگی به امور اداری حکومت زند استفاده می شده است. در اطراف ارگ کریم خانی قرار دارد. عمارت شامل تالاری بزرگ است که بر دو ستون چوبی استوار شده. از ویژگی های معماری آن می توان به مقرنس کاری ها و نقاشی ها در تمام بدنه ی ساختمان اشاره کرد.

28) بند امیر: سدی است که بر روی رودخانه ی کر بنا شده و در کنار روستایی به همین نام قرار گرفته است.روستای بند امیر در 43 کیلومتری شیراز است. بند امیر 120متر طول دارد و دارای 13 چشمه است که آب از سرریز آن ها جاری است.

29) باغ جهان نما: این باغ قدیمی به دوره ی آل مظفر برمی گردد.در دوران زندیه که دوره ی آبادانی بود دستور ساخت عمارت تابستانی وسط باغ داده شد. مثل دیگر باغ ها مسیر جوی آب و استخر دارد. سرتاسر باغ را درتان سرو و نارنج فرا گرفته است. و اما داخل امارت خبری از کاشی کاری های معروف نیست و تنها حوضی در وسط آن به چشم می خورد. این عمارت که امروزه به عنوان موزه ی مدال های قدیمی و تمبر استفاده می شود ، دارای 4 شاه نشین است.

30) مدرسه خان: مدرسه ای تاریخی است که توسط الله وردی خان گرجی و در زمان شاه عباس صفوی ساخته شده است. ملاصدرا در این مدرسه به تدریس پرداخته است. در زمان آبادانی حدود 100 حجره برای اقامت طلاب داشته است. الله وردی خان با این اقدام خود دانشگاهی به معنای واقعی بنا نهاد.

31) تنگه رغزداراب:رغز به معنای بکراست. تنگه ای است واقع در 25 کیلومتری شهرستان داراب که از دو سمت با دیوارهای بلند محصور شده است. تنگه رغز آبشارها و چشمه های فراوانی دارد و یکی از خوش آب و هوا ترین مکان های استان است.

32) باغ نظر: در مقابل ارگ کریم خان قرار دارد.عمارت هشت ضلعی کلاه فرنگی در وسط باغ جای گرفته و محل دفن کریم خان زند است.در وسط عمارت حوض کوچک مرمرین قرار دارد که زیبایی معماری و طراحی آن را دوچندان می کند.موزه ی پارس واقع در این باغ از اشیا و آثار مربوط به سه دوره ی تاریخی نگهداری کرده و برای عموم به نمایش می گذارد.

33) آبشار مارگون: بزرگ ترین و مرتفع ترین آبشار چشمه ای جهان است که آب آن بسیار سرد است.با 70 متر ارتفاع منظره ی چشم نوازی را ایجاد کرده است.باغ های طبیعی سیب ، زالزالک و بوته های زرشک در میان درختان جنگلی بر زیبایی این جاذبه ی طبیعی افزوده است.این آبشار در نزدیکی شهرستان سپیدان قرار دارد.

34) باغ عفیف آباد: قوام الملک در دوره ی قاجار آن را بر ویرانه های باغی که از دوران صفویه برجا مانده بود ، بنا کرد.ورودی عمارت با 4 ستون به سبک هخامنشی تزئین شده است.باغ مملو از درختان کاج، سرو،چنار و صنوبر و هم چنین درخت انار است.موزه ی ارتش نیز در این باغ قرار دارد.

تلفن : 42908-021
با اطمینان سفر کنید


نماد اعتماد الکترونیکی

وزارت صنعت، معدن و تجارت

مشاهده مجوز آی سفر

مجوز فعالیت

وزارت میراث فرهنگی و گردشگری

logo-samandehi

نشان ملی ثبت

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی