امکان رزرو آنلاین تور در آی سفر ...

معرفی هواپیما

هواپیمای بوئینگ

زمان مطالعه: 5 دقیقه

بزرگ ترین شرکت هواپیماسازی جهان، بوئینگ!

بوئینگ اولین و بزرگترین شرکت هواپیمایی جهان در ساخت هواپیماهای تجاری و دومین شرکت بزرگ در ساخت سیستم‌های دفاعی جهان است. این شرکت در سال 1916 میلادی توسط ویلیام بوئینگ تاسیس شده است. حوزه فعالیت بوئینگ محدوده گسترده‌ای از سیستم‌ها، محصولات و خدمات فضایی و تجهیزات دفاعی را در برمی‌گیرد. بخش فروش هواپیمای بوئینگ، بیش از ۹۰ کشور را پوشش می‌دهد. ۷۰٪ هواپیماهای تجاری تولید شده به خارج از آمریکا فروخته می‌شود. شرکت بوئینگ با ۲۲ هزار تأمین‌کننده جهانی، قرارداد دارد، همچنین به عنوان بزرگترین پیمانکار سازمان فضایی آمریکا محسوب می‌شود.

عمده‌ترین محصولات تجاری شرکت بوئینگ، خانواده هواپیماهای مسافربری سری ۷ از ۷۰۷ تا ۷۸۷ است. حدود ۱۲ هزار هواپیمای تجاری در جهان وجود دارد، که ۸۵٪ آنها، متعلق به شرکت آمریکایی بوئینگ است.

مدیرعامل کنونی شرکت، جیمز مک‌نرنی است که سابقه ی بسیار درخشانی دارد. او همچون بنیان‌گذار شرکت، دانش‌آموخته دانشگاه ییل است و مدرک MBA را، از دانشگاه هاروارد اخذ کرده‌است.

شرکت هواپیماسازی بوئینگ
شرکت هواپیماسازی بوئینگ

معرفی انواع هواپیمای بوئینگ

بوئینگ 307

بوئینگ ۳۰۷ استراتولاینر نخستین هواپیمای ترابری تجاری با یک کابین تحت فشار بود. ویژگی که به هواپیما اجازه می داد در بلندای ۶٬۰۰۰ متر بالاتر از بسیاری از اختلالات آب و هوایی پرواز کند. بیشترین سرعت آن ۳۸۷ کیلومتر در ساعت است.

بوئینگ 707

بوئینگ ۷۰۷ یک هواپیمای جت تجاری باریک‌پیکر دوربرد با اندازهٔ متوسط است که دارای چهار موتور جت است. از این هواپیما در فاصلهٔ بین سال‌های ۱۹۵۸ تا ۱۹۷۹ به تعداد ۱۰۱۰ فروند ساخته و تحویل شد. این هواپیما در میان گونه‌های مختلف خود بین ۱۴۰ تا ۲۱۹ مسافر ظرفیت دارد.

بوئینگ 707
بوئینگ 707

707 لقب اولین هواپیمای جت ساخت بوئینگ را دارد و بال‌های آن متمایل و مجهز به غلاف موتور طراحی شده‌است. ۷۰۷ اولین هواپیمای مسافربری جت طراحی شده نبود اما اولین نمونه‌ای بود که به موفقیت تجاری دست یافت. تسلط کامل بر حمل و نقل هوائی مسافری در دههٔ ۶۰ میلادی و همچنین حضور مستمر در دههٔ ۷۰ به بوئینگ ۷۰۷ اعتبار پیشتاز بودن در عصر جت را بخشید. این هواپیما بوئینگ را به عنوان یکی از بزرگترین سازندگان هواپیمای مسافربری در دنیا مطرح کرد. برای پروازهای داخلی، بین قاره‌ای و بین اقیانوسی و همچنین حمل بار و کاربردهای نظامی مورد استفاده قرار گرفته‌است.


بوئینگ 727

بوئینگ ۷۲۷ هواپیمای جت مسافربری

بوئینگ ۷۲۷ هواپیمای جت مسافربری بزرگی است که شرکت بوئینگ از سال ۱۹۶۳ می‌ساخت. این هواپیما بسیار موفق و محبوب بود و بسیاری از شرکت‌های هوایی چند فروند از آن را در ناوگان هوائی خود داشتند. ۷۲۷ هنوز در برخی از شرکت‌ها به‌کار می‌رودو از آخرین هواپیماهایی است که نیاز به مهندس پرواز دارد، در حالی‌که در بیشتر هواپیماهای مسافری امروز وظایف مهندس پرواز راسیستم‌های کامپیوتری انجام می‌دهند.

بوئینگ 737

737 معروف به بچه بوئینگ، یک هواپیمای مسافربری باریک پیکر و تک راهرو ساخته شرکت بوئینگ کشور آمریکا است. نخستین بار در ۹ آوریل سال۱۹۶۷ به پرواز درآمد. یک سال بعد با بکارگیری در ناوگان لوفت‌هانزا، کاربرد تجاری آن آغاز شد. مدل ابتدایی ظرف مدت کوتاهی با مدلی طویل تر جایگزین شد. بوئینگ ۷۳۷ هواپیمایی کارا و محبوب است و تاکنون بیش از هفت هزار مورد سفارش ساخت آن به بوئینگ داده شده است. ظرفیت مسافر آن ۱۳۰ نفر می باشد.
در حال حاضر هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ در بیش از ۵۰۰ خط هوایی فعالیت دارد.

بوئینگ ۷۳۷ مکس چهارمین نسل از هواپیماهای سری ۷۳۷ بوئینگ است که برجسته‌ترین تغییر این هواپیما نسبت به نسل پیشین، بکارگیری از موتورهای جدید LEAP-B1 و همچنین کاهش ۱٪ در احتراق بهتر است که ره آورد آن افزایش میزان مسافت قابل طی توسط مکس ۷۳۷ است. پس از دو بار سقوط این هواپیما در اکتبر ۲۰۱۸ در اندونزی و مارس ۲۰۱۹ در اتیوپی ، تمامی استفاده‌کنندگان این مدل در سراسر جهان پرواز آن را ممنوع کردند.


بوئینگ 747، ملکه ی آسمان ها

بوئینگ 747
بوئینگ 747

بوئینگ ۷۴۷ معروف به جمبوجت، هواپیمای جت چهار موتوره پهن‌پیکر مسافربری است. هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ پس‌از هواپیمای ایرباس ای۳۸۰ دومین هواپیمای بزرگ مسافربری در جهان است. امروزه بوئینگ ۷۴۷ جایگاهی ویژه در نزد عموم مردم و مسافران پروازهای بین‌المللی پیدا کرده‌است و به همین دلیل به آن لقب ملکه آسمان‌ها را داده‌اند. بوئینگ ۷۴۷ نخستین هواپیمایی بود که لقب جممبوجت (هواپیمای پهن‌پیکر) را گرفت. .

ساخت بوئینگ ۷۴۷ در زمان خود انقلابی بزرگ در صنعت هواپیماهای مسافربری به شمار می‌رفت و کمک کرد که همه اقشار مردم بتوانند از سفرهای هوایی استفاده کنند. این هواپیما برای چهل سال بزرگترین هواپیمای مسافربری جهان بود. بوئینگ ۷۴۷ با ساختاری دوطبقه توانایی جابجایی حداکثر ۵۵۰ مسافر را دارد. برخلاف ایرباس ای۳۸۰، طبقه دوم در بوئینگ ۷۴۷ کامل نیست و منحصر به قسمت جلوی هواپیما است.
در سال ۲۰۱۹ بوئینگ از پایان ساخت بوئینگ ۷۴۷ خبر داد.



بوئینگ 757 و 767

بوئینگ ۷۶۷ یک هواپیمای مسافری است که شرکت هواپیماسازی بوئینگ تولید می‌کند. ۷۶۷ هم‌زمان با گونه کوچکترش بوئینگ ۷۵۷ به بازار فروش ارائه شد. ۷۶۷ یک هواپیمای پهن‌پیکر تجاری است. این هواپیما به تأمین آسایش مسافران در هنگام سوار و پیاده شدن شهرت دارد. همچنین راهروهای عریض آن امکان یک پذیرایی بی نقص را به مهمانداران می‌دهند. کابین خلبان ۷۶۷ کاملاً شبیه بوئینگ ۷۵۷ است، به همین دلیل خلبان‌هایی که تجربه پرواز با یکی از این دو هواپیما را دارند، می‌توانند پس از یک دوره آموزش کوتاه مدت با دیگری نیز پرواز کنند.


بوئینگ 777

هواپیمای بوئینگ 777

بوئینگ ۷۷۷ یک هواپیمای پهن پیکر دو موتوره‌است.نخستین هواپیمای تجاری جهان است که تمام مراحل طراحی آن به کمک نرم‌افزارهای رایانه‌ای انجام شده‌است. برای ساخت این هواپیما هیچ نقشه یا طرحی روی کاغذ رسم نشده و همه کارها به کمک یک نرم‌افزار انجام گرفته‌است. نخستین هواپیمای ۷۷۷ در سال ۱۹۹۴ به پرواز درآمد.


بوئینگ 787

بوئینگ برای نخستین بار در سال ۲۰۰۷ با تشریفات گسترده از هواپیمای 787 خود رونمایی کرد. این هواپیما، سریع-فروشترین هواپیمای مسافربری تاریخ است و سفارش خرید آن بیش از ۸۰۰ فروند است. بوئینگ ۷۸۷ Dream liner یک هواپیمای جت مسافربری دوموتوره و پهن‌پیکر است .تعداد مسافران قابل حمل توسط این هواپیما، بسته به تعداد و نوع صندلی‌ها، ۲۱۰ تا ۳۳۰ نفر است. این هواپیما نسبت به دیگر هواپیمای مسافربری بوئینگ ازلحاظ مصرف سوخت دارای بازده بالاتری است.


کدام ایرلاین های ایرانی، هواپیمای بوئینگ دارند؟

در جدول زیر اسامی ایرلاین های ایرانی که از هواپیماهای بوئینگ برای پروازهای خود استفاده می کنند، به همراه نوع هواپیما آورده شده است.

نام ایرلایننوع هواپیماتعداد هواپیما
آسمانبوئینگ 200-727

بوئینگ 400-737
6 فروند

2 فروند
ایران ایربوئینگ 7475 فروند
ماهان ایربوئینگ 300-7472 فروند
تابانبوئینگ 400-737

بوئینگ 757
1 فروند

1 فروند
کاسپینبوئینگ 400-7375 فروند
آتابوئینگ 7373 فروند
نفتبوئینگ 7371 فروند
پست های مرتبط
معرفی هواپیما

هواپیمای ATR

معرفی هواپیما

هواپیمای BAe

معرفی هواپیما

هواپیمای مک دانل داگلاس

ارزش خواندن دارد...
شرکت هواپیمایی ماهان ایر