امکان رزرو آنلاین تور در آی سفر ...

جاذبه های گردشگری

5 کاخ دیدنی استانبول

زمان مطالعه: 5 دقیقه

این بار در گذر از کشور وسیع و پر از جاذبه ی ترکیه، به حاشیه ی دریای مرمره و مهم ترین شهر آن یعنی استانبول می رویم. از آن جا که استانبول ، شهری تاریخی است و پایتخت سران عثمانی بوده است، کاخ های دیدنی و جذابی از آن دوران را در خود جای داده و قدمت و شکوهمندی یک امپراطوری را به نمایش گذاشته است. قبل از ادامه مطالعه این مقاله، حتما نگاهی به مقاله معرفی کشور ترکیه بیندازید.

منطقه حاشیه دریای مرمره ، گذرگاهی میان آناتولی و جزایر بالکان است که دو قاره آسیا و اروپا را به هم متصل می کند. واقع شدن شهر شگفت انگیز و تاریخی استانبول ، جزایر زیبای دریای مرمره مشرف به این شهر ، تنگه زیبای بوسفور و بیشه زارهای سرسبز آن، مرمره را به مهم ترین منطقه ترکیه تبدیل کرده اند.

هر کدام از کاخ هایی که در ادامه معرفی می کنیم، از نظر معماری، وسعت، اشیای گران بهای تاریخی و فرهنگ، در نوع خود بی نظیر هستند.

1- کاخ توپ کاپی (Topkapi Sarayi)

کاخ توپ کاپی، اولین کاخ عثمانیان و از جاذبه های مهم استانبول محسوب می شود. مجموعه ای متشکل از عمارت های کلاه فرنگی و باغ های متعددی است که در ناحیه تاریخی حاشیه ی آلتین بوینوز واقع شده اند. چشم انداز زیبای تنگه بوسفور، آلتین بوینوز ، دو ساحل مهم استانبول و دریای مرمره از این کاخ قابل مشاهده است. این بنای باشکوه به مدت 4 قرن ، محل اقامت سلاطین عثمانی و خانواده آن ها بود. در سال 1924 م این کاخ به موزه تغییر کاربری داده شد و به یکی از زیباترین موزه های جهان تبدیل گشت. مهم ترین تالارهای آن، تالار جواهرات، تالار اشیای با ارزش مقدس و اسلامی ، تالار البسه سلاطین ، دیوان، حرمسرا ، آشپزخانه ، تالار ظروف چینی و چندین عمارت کلاه فرنگی می باشد.

2- کاخ دلماباهچه (Dolmabahce Sarayi)

کاخ دلماباهچه از شاهکارهای معماری و جاذبه های مهم استانبول است که توسط کارابت بالیان ، معمار مخصوص سلطان عبدالمجید، در خروجی دریای مرمره و به سبک معماری باروک ساخته شد تا جایگزینی برای کاخ قدیمی توپ کاپی باشد. این بنای متقارن، متشکل از سه طبقه، 285 اتاق و 43 تالار و 6 حمام ترکی است. در واقع با بیش از 280 اتاق، برای خودش شهری محسوب می شود! دارای اسکله و خط ساحلی به طول 600 متر و دو دروازه زیبا و مجلل می باشد. (آن هم یک شهر ساحلی !) در اتاق رقص با شکوه آن، چلچراغی کریستالی به وزن 4.5 تن دیده می شود که از سقف تالار به ارتفاع 36 متر آویزان است. حتی تصور همچین چلچلراغی نیز دشوار است چه برسد به اینکه آن را از نزدیک مشاهده کنیم، مطمئنا شگفت انگیز خواهد بود.

دلماباهچه پیش از شکل گیری حکومت جمهوری ترکیه، محل سکونت سلاطین و بعدها محل اقامت آتاتورک بود که به هنگام بازدید از استانبول در آن سکونت می کرد. مبلمان و تزئینات زیبا، فرش هاای ابریشمی و پرده های نفیس به این کاخ باشکوه جلوه خاصی بخشیده اند. پس از مرگ آتاتورک، کاخ به شکل موزه درآمد و امروزه نیز به عنوان محلی برای پذیرایی از میهمانان خارجی و سران دیگر کشورها استفاده می شود.


کاخ چراغان استانبول

3- کاخ چراغان ( Ciragan Sarayi)

کاخ چراغان ، آخرین کاخی است که در دوره امپراطوری عثمانی برای سکونت خانواده سلطنتی ساخته شد. نام جراغان برگرفته از ناحیه ای است که کاخ در آن واقع شده، چرا که بسیاری از مراسم ها و جشن های عثمانی در باغ های گل لاله و در پرتو چراغ ها برگزار می شد. این کاخ در دوره حکومت عبدالمجید توسط معماری ارمنی به نام سرکیس بایلان احداث گشت. ساخت آن 12 سال طول کشید و در سال 1910 به دنبال وقوع آتش سوزی خسارات زیادی به آن وارد آمد. بعدها بنای اصلی تحت بازسازی قرار گرفت، هتل جدیدی به آن افزوده شد و بخش های دیگر به عنوان مدرسه مورد استفاده قرار گرفت.


کاخ بیلبریی استانبول

4- کاخ بیلربیی (Beylerbeyi Sarayi)

کاخ بیلربیی که در ابتدا اقامتگاه استاندار آناتولی بود، بعدها به فرمان سلطان عبدالعزیز و با الگوبرداری از سبک معماری کاخ های چراغان و دلماباهچه ساخته شد. این بنا کاخ سلطنتی و اقامتگاه تابستانی سلاطین بود. بیلربیی که در بخش آسیایی تنگه بوسفور واقع شده از دو طبقه اصلی و زیرزمینی تشکیل شده و هم چنین شامل دو بخش سلاملیک (محل تجمع آقایان) و حرمسرا (محل سکونت محارم سلطان) می باشد. این کاخ دارای 3 ورودی، 6 اتاق بزرگ و 26 اتاق کوچک است.


5- کاخ کوچوک سو (Kucuksu Kasri)

عمارت کوچوک سو در اواسط قرن نوزدهم، به فرمان سلطان عبدالمجید در حاشیه تنگه بوسفور ساخته شد. این عمارت که زمانی محل اقامت سلاطین مختلف به هنگام شکار بود، متشکل از دو طبقه و یک زیرزمین است که چندین آشپزخانه و انبار را دربرمی گیرد. در ساخت آن از سبک معماری اروپایی استفاده شده و تالارها و اتاق ها دارای شومینه هایی از سنگ مرمر ایتالیایی است. این عمارت مدتی به عنوان محلی برای پذیرایی از مهمانان بلندپایه و سران کشورهای دیگر به کار می رفت و امروزه در قالب موزه، پذیرای بازدیدکنندگان زیادی است.

کاخ کوچوک سو استانبول
کاخ کوچوک سو
  • در نوشتن این مقاله از کتاب توریسم ترکیه، جاذبه های برتر نوشته رامین اسدی و محمود دریائی استفاده شده است.

پست های مرتبط
جاذبه های گردشگری

5 جاذبه گردشگری ازمیر

تفریحات و سرگرمیجاذبه های گردشگری

13 جاذبه گردشگری آنتالیا

دانستنی های سفرراهنمای سفر

معرفی کشور توریستی ترکیه

ارزش خواندن دارد...
معرفی کشور توریستی ترکیه